lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de gener, 2009

Israel assetja la ciutat de Gaza

NO al genocidi 040109 CATr L'exèrcit israelià ha dividit la franja de Gaza en dos per a aïllar la ciutat de Gaza de la resta del territori i ara l'assetja per a combatre amb més facilitat els responsables de llançar coets cap a territori israelià. No pas menys de trenta palestins i un soldat israelià han mort des d'ahir, quan va començar la invasió terrestre, quantitat que fa augmentar fins a més de cinc-cents el balanç total des del primer dia del conflicte, ara fa nou dies. El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha dit que l'operació era inevitable per a garantir la seguretat del sud del país. El govern egipci ha convocat els ambaixadors al Caire dels cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU per a comunicar-los el seu malestar per l'immobilisme de l'ens. L'ONU ha estat incapaç anit d'arribar a cap acord per a emetre una declaració conjunta sobre la invasió. Algunes delegacions, com les de Líbia i Nicaragua, han acusat directament els Estats Units d'impedir que s'arribés a cap entesa perquè l'ONU emetés un comunicat de condemna. No obstant, el secretari general, Ban Ki Moon, sí que ha demanat a Israel un alto-el-foc immediat. Avui: Més de 2.000 persones es manifesten a Barcelona contra la incursió d’Israel a la franja de Gaza

Zapatero ara té pressa

Zapatero ha decidit que si Solbes fa de policia dolent, ell és el millor per fer de policia bo, i amb l'objectiu d'un pacte ràpid ha fet començar a desfilar tots els presidents autonòmics per la Moncloa. Fins a quatre de cop, Castella i Lleó, Múrcia, Aragó i Castella-la Manxa, en veurà dilluns, i probablement no s'acabarà la setmana sense que el president hagi rematat la feina amb els altres quatre que falten (Balears, Canàries, Rioja i Cantàbria).

No vol que tot es barregi amb el sempre viciat joc polític de campanya electoral, que té les seves primeres cites enguany a Galícia i a Euskadi l'1 de març vinent. La campanya, amb tot, ja estarà oficialment en marxa el 13 de febrer.

Hi ha una derivada encara en l'interès de Zapatero de fer passar els líders territorials per Madrid: que el debat sobre el segon document no es torni a convertir en una olla de grills com el primer. La consigna del president, en tot cas, és la de sempre: tothom hi guanyarà amb el nou finançament.

Un llibre d'un professor de la URV analitza i reprova els acords entre l'Estat i l'Església catòlica

Va ser a petició de l'associació Cristianisme al Segle XXI que Santiago Castellà, professor de dret de la URV, va estudiar a fons els "acords concordataris entre l'Estat i la Santa Seu", és a dir, els acords que marquen el règim de les relacions entre l'Església catòlica i el govern espanyol, renovats l'any 1979. D'aquí n'ha sortit el llibre que tracta d'aquest marc concordatari i que posa de manifest els privilegis que té l'Església catòlica, explica l'autor del treball, que conclou que un estat aconfessional ha de col·laborar amb totes les entitats religioses, a més de garantir la llibertat de creences en la mesura, això sí, de la magnitud que tinguin. I, al contrari del que passa ara, una situació d'autèntic pluralisme religiós facilitaria la integració dels immigrats.

VilaWeb/ElPunt: «L'Estat manté els privilegis a l'Església per por de repercussions electorals negatives»