lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de març, 2009

Castells admet que el PSOE podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats excepte Catalunya

Antoni Castells 200309 CATr

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha admès que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero podria tancar un acord de finançament amb totes les comunitats autònomes de l'Estat al marge de Catalunya. És a dir, que hi podria haver pacte amb totes les comunitats autònomes però no amb la Generalitat.

De fet, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Castells ha dit que és un escenari possible, tot i que no el desitja ni l'espera, i que un acord sense Catalunya seria "un fiasco" per al govern espanyol.

Segons el conseller, "un acord sense Catalunya seria un fiasco polític i de continguts" i recorda al govern espanyol que si la negociació del finançament és un camí que va iniciar Catalunya, ara no en pot quedar fora.

Després de rebutjar la proposta de finançament del PSOE, el conseller d'Economia assegura que la voluntat és seguir negociant, però té clar que eternitzar aquesta situació seria degradant. eldebat.cat: Zapatero nega la validesa de les xifres de Saura i diu que són “aproximatives”

directe.cat: Esquerra apunta que Zapatero vol forçar eleccions anticipades a Catalunya

Tercera vaga de docents per frenar el «desmantellament» del sistema públic

La primera vaga va ser el 14 de febrer del 2008. La va seguir la del 13 de novembre –que no va tenir el suport de tots els sindicats– i ahir hi va haver la tercera vaga de mestres i professors en contra de la llei d'educació de Catalunya, la LEC, que es troba ara en fase de debat parlamentari abans de la seva aprovació. Els docents van tornar a sortir al carrer per fer públic el seu malestar per una llei que diuen que suposarà «el desmantellament total» de l'ensenyament públic, i van demanar reiteradament la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall. El seguiment de la vaga va ser del 80% a primària i del 50% a secundària al Camp de Tarragona. Això, segons els sindicats, però Educació va rebaixar la xifra fins a situar-la en el 52% de seguiment a primària i el 30% a secundària. Els sindicats de l'ensenyament i els centres educatius de la demarcació van portar ahir les seves pancartes a la manifestació que es va fer a Tarragona i a Tortosa. La majoria coincidien a criticar la gestió del conseller Maragall i a reclamar millores per a l'escola pública. Majoritàriament demanaven la dimissió del conseller i mostraven l'oposició a la LEC. El Punt: Tercera vaga de docents per frenar el «desmantellament» del sistema públic

VilaWeb: Mestres i professors demanen la dimissió de Maragall durant la vaga de l'ensenyament

Millenium-TV3: L'ofici de mestre

Analitzen la figura del docent en la societat actual amb Ricardo Moreno, catedràtic d'institut i autor de "De la buena y la mala educación"; Frédéric Lenoir, filòsof i escriptor, i Conxita Tarruell, mestra. A la taula de debat s'enfronten Gregorio Luri, professor i assagista, autor de "L'escola contra el món", i Fanny Rubio, mestra i membre del Moviment de Renovació Pedagògica.

Si no funciona, cliqueu aquí

Zapatero qualifica com a "lògica" la retirada de tropes perquè "no reconeix Kosovo"

Zapatero ha assegurat avui des de Brussel·les, on ha participat al Consell Europeu, que la decisió de retirar les tropes de la KFOR és "lògica" perquè Espanya no reconeix la independència kosovar i perquè l'estabilitat a la zona "és cada dia millor".

Segons el president del govern central, Espanya ha complert "escrupolosament" els "aspectes formals" per procedir a replegar els seus militars de Kosovo i ha subratllat que la retirada era "lògica" i "coneguda" i que "en algun moment s'havia de produir". "Ha estat ara com podia haver estat fa dos mesos o d'aquí a dos mesos", ha afegit. "Hem fet el que era lògic i el que devíem fer i s'ha fet en un moment que em sembla bastant raonable. Les coses estan bé, estan tranquil·les, no hem reconegut Kosovo i la transició del paper de les nostres tropes es va a fer amb tota naturalitat i amb la màxima coordinació amb l'OTAN", ha assegurat Zapatero, precisant que aquesta retirada es produirà en un termini de quatre o cinc mesos.

D'aquesta manera, Zapatero contradiu les desclaracions de l'executiu d'ahir en què asseguraven que la decisió no tenia cap origen ideològic. El govern nord-americà està "profundament decebut" per la decisió d'Espanya de retirar el seu contingent de la missió de l'OTAN a Kosovo (KFOR), segons ha assenyalat el portaveu del departament d'Estat, Robert Wood, que ha confirmat que la ministra de Defensa, Carme Chacón, ja havia informat Washington de la seva decisió.

A més, ha dit que Estats Units "no comparteix en absolut" que la missió de l'OTAN a Kosovo ja no tingui sentit.

-EE.UU. decebut amb Egspaña? Ara aconseguirem la independència !!*!!

El Govern destina prop d'1 MEUR a netejar els boscos de les Terres de l'Ebre

La directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a les Terres de l'Ebre, Pilar Andreu, ha dit aquest divendres a Tivissa (Ribera d'Ebre) que el Govern ha destinat prop d'1 MEUR a la neteja de boscos a les Terres de l'Ebre. Andreu ha explicat que les 117 persones contractades estaven a l'atur i s'organitzen en tretze equips de treball diferents liderats per un total d'onze enginyers forestals. L'objectiu d'aquesta campanya, d'una durada d'uns tres mesos, és netejar els boscos afectats pels darrers temporals del mes de febrer i reduir, al mateix temps, el risc d'incendi forestal.

Comencen els tractaments contra la plaga de la mosca negra

La població de mosca negra al tram final de l'Ebre es manté estable o lleugerament per sota dels nivells habituals en l'inici de la tercera campanya de tractaments per eradicar aquesta plaga, que va començar ahir. Així ho constaten les prospeccions prèvies efectuades pels tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i del Montsià (Code). Els tractaments han seguit el mateix procediment aplicat durant les campanyes anteriors: l'abocament mitjançant un helicòpter de 2.000 litres de l'insecticida biològic BTI en sis punts de l'Ebre per atacar les larves que s'han mantingut al riu durant l'hivern i limitar les molèsties que provoquen a la població. Segons el director tècnic del Code, Raül Escosa, la població de mosca negra es manté en els nivells «habituals»: entre les 40, 60 i 100 larves per quilo de macròfit segons els punts mostrejats. Tot i l'estabilització de la plaga, Escosa ha recordat que cada campanya presenta circumstàncies diferents, especialment, per la dinàmica dels cabals fluvials i la possibilitat que les riuades puguin influir en els tractaments i la seua eficàcia.

Ja és primavera !

Ja és primaaaaaa... atxim !!!