lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de juliol, 2010

Benach: 'Zapatero no ha entès res'

Ernest Benach ERC 250710 CATinfo

El president del Parlament, Ernest Benach, ha assegurat aquest diumenge que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'no ha entès res'. A 'L'entrevista' de Catalunya Informació, Benach ha preguntat a Zapatero que vol dir que es deixarà pell amb Catalunya? No se l'havia d'haver deixat fins ara?', ha preguntat. En aquest sentit, ha manifestat que Zapatero 'no és creïble'. 'Si s'hi ha de deixar la pell com és possible que hi hagi hagut aquesta retallada en obra pública?', ha preguntat després que aquest dijous el Ministeri de Foment anunciés una retallada en les inversions en infraestructures a Catalunya. 'És desesperant i arriba un punt en que això no sembla que tingui solució'.

Ernest Benach: “El 'mea culpa' de Zapatero no és creïble” (Avui)

Puigcercós assegura que ERC no repetirà el tripartit encara que sumin

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que no repetiran el tripartit ni que sumessin i ha declarat que han 'arribat a un final de trajecte amb el PSC'. 'Ells han baixat a l'estació federalista, que no existeix, i nosaltres continuem', ha dit en una entrevista al diari 'Avui/El Punt'. De fet, ha insistit en què ha estat el PSC 'qui ha baixat del tren i no ERC'. El president d'Esquerra ha assegurat que només pactaran 'amb aquells que vulguin dur a la pràctica una consulta sobre el futur de Catalunya'. 'Només amb aquells que vulguin fer un referèndum d'independència', ha recalcat. Així mateix, ha remarcat que 'no governaran a qualsevol preu'.

Avui: “Amb el PSC hem arribat a un final de trajecte”

Herrera admet que l'actitud de Zapatero 'condemna' Catalunya a un 'autonomisme pur i dur'

El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha titllat les paraules d'aquest divendres del president Zapatero, a Tribuna de Barcelona, com una promesa 'de tantes'. 'Diu que ens entén i ens comprèn molt però sense comprometre's a res', ha criticat. El líder dels ecosocialistes ha lamentat la falta de concreció del president de l'Estat espanyol i ha assegurat que 'l'actitud del president espanyol 'ens condemna a un autonomisme pur i dur' que no serveix per avançar cap al model federal. Segons Herrera, les mesures proposades per Zapatero aquest divendres 'són bones paraules' i mostra 'd'un autonomisme reduït que no reconeix l'Espanya real, plurinacional i plurilingüe'.

Duran també reclama al govern espanyol que reconegui Kosovo com estat independent

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al govern espanyol que 'reconegui d'una vegada per totes a Kosovo com estat independent'. 'No sé quina por tenen i quina por els hi provoca', ha declarat Duran i Lleida, qui considera que 'posa de relleu una manca de confiança absoluta en ells mateixos'. El també portaveu de CiU ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció al consell nacional conjunt de CiU, en el qual s'han aprovat les llistes de la federació nacionalista.

CiU, ERC i ICV ja no es creuen les noves promeses de ZP. Per fi !!!

Els candidats a les eleccions parlamentàries des la tardor dels principals partits al Parlament han expressat les seves reserves, crítiques o peticions respecte l'actitud del Govern espanyol amb Catalunya. El líder de CiU, Artur Mas, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ICV-EuA, Joan Herrera, han carregat contra les noves promeses del president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, que divendres va fer una conferència a Barcelona on va dir que volia restablir els ponts afectats per la sentència del Constitucional espanyol.

VilaWeb: CiU, ERC i ICV critiquen les noves promeses de Zapatero

El Rei ho té clar: Espanya és una i només una

Ja t'ho explicarem !!*!! El Rei ha apel·lat, en la tradicional ofrena que cada any Sant es fa a Santiago de Compostel·la, a la unitat dels espanyols.El missatge, quan l'independentisme creix a Catalunya i la possibilitat de la separació ja no és una utopia, s'assembla molt a aquell en el que deia que el català mai havia estat perseguit.

Joan Carles I ha demanat a l'apòstol Santiago que fomenti “tot allò que ens uneix i ens fa més forts, que eixampla l'afecte entre els nostres ciutadans, que assegura la solidaritat entre les nostres comunitats autònomes i que fa d'Espanya la gran família unida, al mateix temps que diversa i plural”. Un missatge que repeteix fins a cansar la caverna mediàtica, el PP i molts dels barons del PSOE. El Rei fa l'ullet a Madrid i aparca les reivindicacions del poble de Catalunya.

“No és temps de descoratjament, sinó de molt treball i dedicació; temps de rigor i de grans valors ètics per a reprendre junts, amb solidesa i plantejaments integradors el camí de progrés, ocupació i major benestar”, ha destacat.

D'aquesta manera, ha recalcat que “és hora de fer més esforços” animats “per la confiança i l'esperança” que els espanyols “han de tenir en una Espanya que en els últims decennis ha sabut sobreposar-se a les dificultats” i ha apel·lat a “resoldre els problemes amb la dedicació de tots i en el marc de la Constitució”.

JAUME LÓPEZ: “L'arc s'està tensant” (Avui)

Avui: Espanya atia la independència

ETA afirma que el País Basc 'està a les portes de viure un període de canvi'

ETA ha afirmat que el País Basc 'està a les portes de viure un període de canvi, per poder recuperar la seva pròpia veu'. Segons publica el diari Gara, tres encaputxats van llegir aquest dissabte a Ziburu (França) un comunicat en nom d'ETA en el transcurs d'un homenatge al membre de la banda Jon Anza en què la banda terrorista emplaça França i a Espanya que 'deposin l'amenaça de les armes cap a aquest poble i s'atreveixin a escoltar i respectar la seva paraula'. La banda terrorista també ha transmès la seva disposició a superar el conflicte per vies justes i democràtiques, tot i que ha advertit que 'ni Jon ni la resta de caiguts en la lluita han donat la seva vida perquè continuï la imposició'. VilaWeb: ETA afirma que el País Basc 'és a punt de viure un període de canvi'

Tortosa s'aboca al segle XVI

La Festa del Renaixement de Tortosa va viure ahir un dels dies més intensos. Després de la inauguració de dijous i la jornada de divendres, quan es va començar a viure el bullici en places i carrers, ahir, amb les famílies nobles com a protagonistes, la ciutat es va abocar de ple a la recreació històrica del segle XVI. Avui: La taverna de la voreta de l'Ebre

Miravet: 25 de juliol de 1938

Durant la batalla de l'Ebre, el 25 de juliol de 1938 les tropes republicanes concentraren l'atac contra Miravet, que reteren i ocuparen. (GREC)